Sulawesi Kalossi Toraja

Kód: 544/100 544/250 544/500 544/1000 Zvolte variantu
101 Kč 211 Kč 380 Kč 718 Kč od 101 Kč
Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Zvolte variantu
Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sulawesi je jedním ze 14 tisíců indonéských ostrovů a káva Kalossi Toraja pochází z malých farem hornaté oblasti Toraja, která je plná vulkanické půdy a hustých lesů, které poskytují kávovníkům stín a udržují potřebnou vlhkost. Díky tomuto prostředí zde vznikají zrna ohromující chuti a krásné vůně. Kalossi je potom název nedalekého města, které má dlouhou historii s burzou a obchodováním s kávou.

Název: Arabica Sulawesi Kalossi Toraja Grade 1 Semi-Washed
Země: Indonézie, Sulawesi, 1100 - 1900 m. n. m.
Chuť: plná kávová chuť po hořké čokoládě, s mírnou aciditou a tóny zralého ovoce
Složení: 100 % Arabica

Stupeň pražení: stupen3

Na chuťový profil má velmi velký vliv druh zpracování. Pěstitelé na Sulawesi jsou exkluzivními pěstiteli, kteří praktikují metodu Semi-washed (stejně jako např. na Sumatře). Hlavní charakteristikou procesu je obsah vlhkosti pergamenu. Kávy, které jsou promývané /prané se v pergamenu rozmělňují a fermentují. Poté se suší na požadovanou vlhkost 10-12 % což obvykle trvá 12-24 hodin. Polo-promývané se naopak suší jen několik hodin do požadované vlhkosti 25-50 %. Polo-promyté kávy kvůli této metodě mění profil v šálku a stávají se sladší s rovnoměrným tělem. Díky usušením polo-praných zrnek kávy se do kávových fazolí absorbují vlastnosti a minerály, které zůstávají na zbytku dužniny kávových třešní a slupka k zrnu přischne. Jejich čistota se na úkor této metody ztrácí. Naopak kávy promyté jsou v šálku čisté a Vy si můžete vychutnat jejich skvělou nezkreslenou chuť.

Doplňkové parametry

Kategorie: Zrnková káva Arabica
Stupeň pražení: Střední pražení (3/5)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: