Kostarika si velmi zakládá na kvalitě kávy, která se zde produkuje, a proto je v zemi zakázáno pěstování robusty.
Celkově velmi vyvážená káva, zpočátku převládá čokoládová chuť doplněná karamelovým aroma, aby se později přes obvyklou vyváženost dostavila sladká chuť lískových oříšků.
Název: Costa Rica SHB EP La Pastora Tarrazu
Země: Kostarika, kanton Tarrazu, 1600 m.n.m.
Chuť: vanilka, oříšky, karamel, jemné citrusy
Složení: 100 % Arabica
Stupeň pražení:
Díky neúnavným inovacím, obrovskému množství odrůd kávy, rozsáhlým technickým znalostem a pozornosti věnované produkci kávy je Kostarika jednou z nejvyspělejších zemí produkujících kávu ve Střední Americe.
Svoji chuť tato káva získává na svazích s vyhaslými vulkány a kyselou sopečnou půdou ve vysokých nadmořských výškách kantonu Tarrazu (jižně od San José). Nacházejí se zde nejlepší a nejproslulejší plantáže. Káva je velmi jemná a naprosto vyvážená a je proto vhodná pro ženy i pro všechny, kteří s kvalitní kávou chtějí začít. Patří mezi nejžádanější kávy na světě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zrnková káva Arabica |
---|---|
Země původu: | Kostarika |
Stupeň pražení: | Tmavší pražení (4/5) |
Acidita / Ovocitost: | Nízká acidita |
Metoda zpracování: | Mokrá (washed) |
Složení: | 100% Arabica |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.