Krémové tělo s kávovo-čokoládovou a karamelovou chutí a výraznou sladkostí v závěru. Patří mezi brazilské kávy s intenzivnější chutí.
Název: Brasil Mantiqueira Mountains Yellow Burbon
Země: Brazílie, oblast Serra da Mantiqueira, Carmo de Minas, 1100 - 1300 m.n.m.
Chuť: karamel, čokoláda, pomeranč, maracuja, intenzivní sladká chuť
Odrůda: Yellow Bourbon
Složení: 100 % Arabica
Stupeň pražení:
Tuto regionální směs z Mantiqueira Mountains vyrábí několik drobných farmářů, kteří jsou členy družstva COCARIVE v Carmo de Minas. Kávy jsou vybírány podle kvality a odrůdy (mají vlastní laboratoř pro kontrolu kvality) a jsou zpracovávány suchou metodou. Klíčovými vlastnosti této kávy jsou vyváženost a sladkost.
V Brazílii roste počet farem, které se zaměřují více na kvalitu šálků než na objem. Tyto farmy přistupují k pěstování, sklizni a zpracování s velkým důrazem na detail. Nadmořská výška a sopečná půda v Brazílii jsou hlavními podmínkami pro pěstování vyvážené brazilské kávy s dobrým tělem. Široké ploché farmy usnadňují mechanizaci a umožňují snížení výrobních nákladů, díky čemuž je Brazílie jednou z mála zemí s trvale příznivou cenou kávy.
Relativně rovinatá krajina v mnoha brazilských kávových regionech v kombinaci s vysokými minimálními mzdami vedla většinu farem k tomu, aby se rozhodla pro mechanickou sklizeň před selektivním ručním sběrem. V minulosti to znamenalo, že vybírání stripů bylo normou; dnešní mechanické sklízeče jsou však stále citlivější, což znamená, že farmy mohou sklízet pouze plně zralé třešně při každém průchodu, což je dobrá zpráva pro specializované výrobce. Zralá káva se sbírá pomocí derricadeira – jakýchsi mechanizovaných hrábí, které využívají vibrace ke sklizni zralých třešní. Mezi kávovníky je natažena plachta, která zachycuje padající třešně. Po sklizni se třešeň rozdrtí, položí na slunce na betonové terasy a zpracují se suchou metodou.
Všechny členské farmy COCARIVE mají certifikát chráněného zeměpisného označení (PGI). Navíc jsou všechny certifikovány Brazilskou asociací speciálních káv (BSCA). Tento certifikát je zárukou od BSCA, že každý aspekt práce na farmě je legální. Garantuje také zavádění ekologických postupů na farmě během všech kroků procesu výroby kávy.
Lokalita a kvalita
Carmo de Minas se nachází v jižní části státu Minas Gerais, podle zeměpisného označení Serra da Mantiqueira de Minas, regionu jedinečného pro produkci bujných kávových vlastností. Vzhledem k mírnému klimatu a úrodné a hornaté půdě se zde káva pěstuje v nadmořských výškách mezi 900 a 1500 metry, což je klíčový bod pro produkci diferencovaných káv.
Vybraná zrna jsou analyzována a jejich kvalita je certifikována odborníky v laboratoři COCARIVE. Pomocí každé metodiky tito profesionálové rozlišují a objevují nejlepší atributy každé kávy, skládají směsi pro náročné klienty z různých částí světa a připravují vzácné, speciální, jedinečné a bujné mikro šarže, po kterých spotřebitelé a zákazníci po celém světě touží.
Mezi atributy Pulped Natural třešní z oblasti Mantiqueira de Minas patří krémové/sametové tělo, citrusová kyselost, živá, intenzivní chuť karamelu a žlutého ovoce, jako je pomeranč/maracuja, a pozoruhodný, sladký a perzistentní závěr.
V kávách Natural si lze obvykle všimnout krémového/kulatého těla s citrusovou kyselostí, živou, jasnou, červenou ovocnou chutí s lehkým nádechem vína a žlutého ovoce s tóny papáje a broskve.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zrnková káva Arabica |
---|---|
Země původu: | Brazílie |
Stupeň pražení: | Tmavší pražení (4/5) |
Acidita / Ovocitost: | Žádná acidita |
Metoda zpracování: | Suchá (natural) |
Složení: | 100% Arabica |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.