Brasil Cerrado Caramelo Doce

Kód: 536/100 536/250 536/500 536/1000 Zvolte variantu
101 Kč 211 Kč 380 Kč 718 Kč od 101 Kč
Skladem - čerstvě upražíme Skladem - čerstvě upražíme Skladem - čerstvě upražíme Skladem - čerstvě upražíme Zvolte variantu
Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí
Můžeme doručit do:
6.2.2023 6.2.2023 6.2.2023 6.2.2023 Zvolte variantu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Káva z oblasti Cerrado na jihovýchodě Brazílie, která patří k nejznámějším. Ve známé provincii Minas Gerais se kávové plantáže rozkládají na ploše 12 tisíc km2 a díky nižší nadmořské výšce má zdejší káva minimální kyselost a je velmi lahodná a vyvážená.

Název: Brasil Cerrado Caramelo Doce NY2 Screen 17/18
Země: Brazílie, oblast Cerrado, stát Minas Gerais, 985 – 1100 m.n.m.
Chuť: karamel, ořechy, čokoláda, sladká krémová chuť
Složení: 100 % Arabica

Stupeň praženístupen4_1

Metoda zpracování: Suchá (Pulped natural)

Tmavé pražení je pro tuto kávu ideální. V pákovém kávovaru získáte intenzivní chuť espressa, ale i lahodné mléčné nápoje s dostatečně výraznou chutí. Tmavé pražení se hodí i pro automatické kávovary, kde ale více vyniknou naše espresso směsi. Na požádání rádi upražíme i na střední stupeň, který je vhodnější např. pro FrenchPress. Případně rovnou sáhněte po variantě Brasil Cerrado, kterou pražíme standardně na střední stupeň.

Cerrado Caramelo má krémové tělo s výraznou chutí čokolády (Kofila), oříšků, karamelu a výraznou sladkostí. Patří mezi nejlepší a nejoblíbenější brazilské kávy.

Něco více o brazilské kávě

Téměř 40 % veškeré kávy na světě se vyrábí v Brazílii – přibližně 3,7 milionu tun ročně. S tak velkým množstvím kávy není divu, že tato země produkuje širokou škálu kvalit. Brazílie vyrábí vše od robusty, přes neutrální a mírnou Brasil Santos 17/18 až po výrazné Rio Minas 17/18. V posledních letech také brazilští producenti začali více investovat do produkce speciální kávy.

Raná produkce kávy se soustředila především na Pará, Rio de Janeiro, Minas Gerais a São Paulo. Vzhledem k tomu, že tyto oblasti trpí značným nedostatkem vody, byla většina kávy v Brazílii v 19. a 20. století zpracována přírodní suchou metodou.

Brasil_terain

V poslední době rostoucí zájem o nové příchutě a více konkurenční trh vedl mnoho výrobců k nabídce dalších procesů včetně metody Honey, mokré metody (Fully Washed) a novějších experimentálních procesů jako je anaerobní fermentace. Některé farmy začaly používat u stejných káv různé metody zpracování, což umožňuje koncovému zákazníkovi zažít u jedné kávy rozdílné chutě podle vybrané metody zpracování.

Dnes jsou nejplodnějšími oblastmi Brazílie pěstující kávu Espirito Santo, São Paulo, Minas Gerais a Bahia. Většina brazilské kávy se pěstuje na velkých farmách, které jsou postaveny a vybaveny pro maximalizaci produkce prostřednictvím mechanické sklizně a zpracování. Relativně rovinatá krajina v mnoha brazilských kávových regionech v kombinaci s vysokými minimálními mzdami vedla většinu farem k tomu, aby se rozhodla pro tento typ mechanické sklizně před selektivním ručním sběrem.

Brasil_plantaz

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Zrnková káva Arabica
Stupeň pražení: Tmavší pražení (4/5)
5
7x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 22.11.2022
Velmi, dlouho jsem zákazníkem s velkou spokojenosti a ochotou
5
JF Avatar autora | 6.11.2022
Velmi dobrá káva, jedna z nejlepších, které jsem za poslední rok měl. Určitě si objednám znovu.
5
Avatar autora | 12.9.2022
Jsem velmi spokojena,myslím,že kupuji již 3.rokem
5
RK Avatar autora | 2.8.2022
Vynikající káva pro mě zatím nejlepší chuť
5
JL Avatar autora | 18.7.2022
Ano velmi chutná káva objednám znovu mohu doporučit
5
Avatar autora | 16.5.2022
Velice spokojeni,chutná nám více druhů, ale tento za moje chuťové buňky TOP!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: