Tato káva má velmi čistou a vyváženou chuť po hořké čokoládě, tropickém ovoci a agávovém sirupu. Patří mezi nejlahodnější a nejpopulárnější kávy, pěstuje se na půdách sopečného původu v hojném zastínění okolních stromů. Právě stromy chrání půdu před vysoušením v době sucha, či odplavováním živin naopak v období dešťů.
Název: El Salvador SHG EP Finca Divisadero
Země: El Salvador, 1400 – 1600 m.n.m.
Chuť: hořká čokoláda, tropické ovoce, agávový sirup
Složení: 100% Arabica
Stupeň pražení:
Chuť a charakteristika salvadorské kávy nejvíce vyniknou při středním stupni pražení. Velmi snadno poznáte, že káva patří k těm sladším a převládaní u ní oříškové a čokoládové tóny. V pákovém kávovaru i při ruční přípravě bude chuť intenzivní, lahodná a kávu si rychle oblíbíte. V automatickém kávovaru bude chuť jemnější (jako u všech středně pražených jednodruhových arabik) a proto u automatů pro milovníky silných chutí doporučujeme spíše kávy s tmavým pražením nebo espresso směsi, které jsou pro automatické kávovary vyladěny nejvíce.
Farma Divisadero má rozlohu 6 hektarů a nachází se ve výšce 1400 – 1600 m.n.m. v regionu Apaneca v samém srdci horské zóny zvané „cesta květin“.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zrnková káva Arabica |
---|---|
Země původu: | Salvádor |
Stupeň pražení: | Střední pražení (3/5) |
Acidita / Ovocitost: | Nízká acidita |
Metoda zpracování: | Mokrá (washed) |
Složení: | 100% Arabica |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.